Pajulahdentie 167, 15560 Nastola asiakaspalvelu@pajulahti.com (03) 8855 200

some-instasome-fbico-yt

Pajulahden Seikkailupuiston uudet laajennukset käytössä!

16.5.2018

Pajulahden Seikkailupuiston uudet laajennukset käytössä!

Pajulahden Seikkailupuisto koki historian toisen laajennuksen. Alueelle rakennettiin kaksi uutta lasten rataa ja yksi liukupainotteinen, puiston yllä korkeuksissa liitelevä ”maisemarata”. Tämän lisäksi rakensimme uuden harjoitteluradan, jotta seikkailijat pääsevät nopeammin itse asiaan ruuhkien minimoimiseksi.

Laajennuksen jälkeen Pajulahden Seikkailupuiston kokonaiselementtimäärä nousee huikeaan 177 elementtiin ja kokonaispituus yli 2,4 kilometriin. Seikkailupuistomme on tehtävien ja elementtien määrässä selkeästi Suomen suurin ja Iso myös Eurooppalaisessa mittakaavassa. Seikkailupuistomme onkin suurin, minkä Faszinatour on koskaan rakentanut yli 200:sta erilaisesta seikkailuprojektista.

Nyt ei siis tarvitse lähteä kauaksi kokeakseen mukaansa tempaavan, ainutlaatuisen ulkoilmaseikkailun puiden latvoissa. Fyysisen monipuolisen liikunnan lisäksi elementtien valloittaminen kehittää myös henkistä kanttia ja antaa onnistumisen elämyksiä ohjaajiemme kaitsevassa opastuksessa. Tämän lisäksi ei voida jättää huomioimatta viimeaikaisia tutkimuksia, joiden mukaan metsä saa aikaan monenlaisia positiivisia vaikutuksia. Metsäntutkimuslaitoksen selvityksen mukaan hyvin lyhyetkin ajat metsässä vaikuttavat ihmisen psyykkeeseen ja fysiikkaan. Englannissa ilmestyneen tuoreen koontitutkimuksen mukaan metsällä on vaikutusta mm. jopa lasten allergioihin. Lapset saavat metsästä hyödyllisiä bakteereja iholleen, jotka vahvistavat elimistön puolustusjärjestelmiä.

Näistä kaikista voisi päätellä, että kyseessä on varsinainen terveysliikuntatuote, joka lisää fyysistä kuntoa ja lievittää psyykkistä stressiä. Henkilöt, jotka eivät koe perinteiseen liikuntaan tarkoitettuja paikkoja tarpeeksi motivoiviksi, saavat metsän huomasta ja aktiivisesta seikkailuista uudenlaista intoa liikuntaan. Kaiken lisäksi seikkailupuistoja voidaan pitää erityisinä kestävän kehityksen liikuntapaikkoina. Ne eivät juurikaan kuluta energiaa, vettä tai vaadi ympäristöä kuormittavia huoltotoimenpiteitä. Myös puustosta pidetään huolta ja niille suoritetaan vuosittainen ”terveystarkastus” arboristin toimesta.

Tule siis metsäämme kokemaan erilainen seikkailullinen liikuntaelämys ja virkisty hyvässä seurassa!